Aranyló ősz

    Méret: 60x80cm
    Technika: vászon-akril
    Ár: 450 €

    Nagyon szeretem a magányos fákat. Már messziről magukra vonzzák a tekintetet egy tisztáson, egy rét közepén, a tóparton, az erdőszélen. Méltósággal, előkelően, tekintélyt parancsolóan állnak. Hatalmas megújuló ösztönnel és erővel rendelkeznek: élednek, zöldülnek, lombosodnak… évről évre, újra és újra. Csodálatosak, megállíthatatlanok - példát vehetünk róluk. Tépázza őket a szél, veri a vihar, lekopaszítja az ősz, de amikor eljön a tavasz, teljes erővel zöldellnek, hajtanak, megújulnak, növekszenek… keresik az utat a fény felé... az ég felé... a jövő felé.

    Négy fa - négy évszak: Elkészült a négy festményből álló sorozat, az évszakok változását egy magányos fa változásain keresztül ábrázoltam a festővásznon.

Aranylő ősz…

Elvittem kirándulni az új festményemet igazi őszi fák közé... A fák sárgás-vöröses lombjai között átszűrődő napfény lenyűgöző és mesebeli, szinte lehetetlen betelni a látványával. S ahogy az őszi levelek táncolnak a szélben, az valami egészen lélekemelő érzés. Tanulni lehet tőlük: könnyed elengedést, alázatot... csöndes belenyugvást a megváltozhatatlanba és visszahozhatatlanba. Minden ősz ezt üzeni…