Magamról

A képeim a lelkem vetületei. Bennük van minden, amit érzek, gondolok, szeretek.

Örökké mindenütt a rendet, a harmóniát és az esztétikát keresem: színekben, formákban, érzésekben, értékrendben és hozzáállásban. Festészetemben a matematikusi látásmód ötvöződik a természet iránt érzett elhivatottsággal és a színek csodálatával. Mindent rendszerezek, mérek, körívekbe illesztek, geometriával fűszerezek. Élénk, letisztult színeket vegyítek a fekete-fehér kontraszttal. Szeretek játszani a fényes és a matt felületek váltogatásában rejlő lehetőségekkel. A természetben előforduló formákat - tájakat, fákat, virágokat, felhőket, esőt, hópelyheket, az égbolt és az évszakok változásait - látásmódom szerint fordítom át saját nyelvemre. Elvarázsol a kanyargós vonalak szabályos rendszerbe illesztése, a körök és a körívek hatalma, összefogó ereje.
Csodálom a természetet. Lenyűgöz a formai és színbeli sokféleség, amivel megajándékoz bennünket. A természet ereje és megújulási ösztöne folyamatosan ámulatba ejt - ebből próbálok meríteni, ezt a szemléletet próbálom vászonra vetni. Szeretném megőrizni ezt a csodálatos érintetlenséget, legalább a festményeimen. Aggasztó, ami a Földünkkel történik, amit mi, emberek művelünk a természettel. A képeimen rend van, üdeség, buján zöldellő fák, élénk színű virágok, érintetlen erdei tisztások, ágak közt megbúvó fagyöngy… vagy egy kökénybokor a téli szikesen. Olyannak ábrázolom a növényeket, erdőket, virágokat, tájakat, amilyenek az ember rombolása nélkül lennének… amilyenek lenni szeretnének. Nagyon tetszik Delacroix mondása: „A kép első kötelessége, hogy ünnep legyen a szem számára.” Így próbálok alkotni, ez a szempont folyamatosan előttem van. Néhány percnyi pihenést, egy lélegzetvételnyi esztétikai élményt szeretnék nyújtani a szemlélőnek - szép gondolatokat, pozitív látásmódot, optimizmust. Úgy érzem, ezekre a dolgokra egyre nagyobb szüksége van a ma emberének.

Kapcsolat

Természet geometriája

Próbálom kiaknázni a fényes és matt felületek játékában rejlő lehetőségeket. Elvarázsol a kanyargós vonalak szabályos rendszerbe illesztése, a körök és körívek hatalmának és összefogó erejének ábrázolása. Matematikus szemmel figyelem a fákat, a virágok formáját, a felhők vonalát, az esőt, a hópelyheket, hisz egy csipetnyi geometriával megfűszerezni a természetet mindig izgalmas kihívást jelent.

Harmónia

Rendre, harmóniára törekszem az élet minden területén, ez tükröződik a munkáimban is.

Pár percnyi pihenést, egy lélegzetvételnyi esztétikai élményt szeretnék nyújtani mindazoknak, akik megtekintik képeimet.

Érdeklődés