Murterben kezdtem el festeni, majd itthon, emlékből folytattam. Festés közben sokat gondolkodtam azon, mit is jelent számomra a Tenger, miért írom folyton nagy kezdőbetűvel. Vizuális élményt, kikapcsolódást..?

    Murter naplementéje

    Méret: 50x60cm
    Technika: vászon-akril
    Ár: 380 €

    Azt hiszem, ennél sokkal többet. Valami olyasmit érzek mindig, miután elbúcsúztam tőle, mint amit Karen Blixen érezhetett, amikor elhagyta Afrikát. Aki nézte a filmet, tudja… Ismerem a Tenger színeit, arcait, hangjait, hangulatait. Tisztelem a sirályokat, akik szembeszállnak a legerősebb széllel is, csodálom a hullámok erejét… és a vízen megcsillanó napfény ezer színét. De vajon marad-e belőlem valami ott, amikor eljövök? Őrzik-e a parti sziklák a lépteim nyomát? A hajnalok és naplementék árnyalatai közé beleszövi-e a Tenger a lelkem színeit…?

Murter naplementéje…

Elkészült a naplementés sorozat első tagja. Tengerparti naplementét festettem. Gondolatban már látom a következő képet: egy vajdasági, síksági hangulatot.

Vásárlás,kapcsolat:

Kővári Tünde

Budapest
Magyarország

+36703378540
tunder.kovari@gmail.com


Az Élettér-sorozat eddig elkészült festményeit a nappali falára akasztottam. Azon gondolkodtam, mialatt a képeket illesztgettem, hogy milyen jól megférnek egymás mellett, pedig két teljesen különböző helyszínt ábrázolnak. Az első kép a kedvenc tengerparti városkám a naplementében - adriai szigetekkel, sziklás parttal, világítótoronnyal, a második kép pedig egy vajdasági kis falu a templomával, víztornyával és régi gémeskútjával - a szülőfalum. Az a közös bennük a szín- és formavilágon túl, hogy mindkettő helyszín fontos élettere eddigi életemnek. Négy festményből fog állni a sorozat...

Érdeklődés