A napraforgó első gondolatra könnyű témának tűnik. Nem az. Azon ritka képeim egyike, amit csak második nekifutásra sikerült megfestenem. Az első vásznat félre kellett rakni, s újragondolni az egészet.

  Napraforgók I

  Méret: 60x60cm
  Technika: vászon-akril
  Magántulajdonban

  Nem szeretek képet félbehagyni, általában végigviszem az ötleteimet. Ilyen az alkatom, a maximalista természetem. Most mégis fejet kellett hajtanom a téma előtt... A virág közepe önálló életre kívánt kelni… uralkodni akart. Nehéz volt visszaszorítani, és elérni a képen egyfajta harmóniát, összhangot és egyensúlyt… mert a közepe azt kívánta, hogy mindent hozzá igazítsak: szirmokat, leveleket, színeket, formákat, vonalakat. Ezzel telt az elmúlt hónapom: viaskodtam a napraforgókkal… :)

  Tanulság: amit a természet olyan egyszerűen és nagyszerűen megalkot szépre és tökéletesre, azt csak nagy odafigyeléssel, aprólékos és óvatos munkával lehet elérni a festővásznon.

Napraforgók I

... amit a természet olyan egyszerűen és nagyszerűen megalkot szépre és tökéletesre, azt csak nagy odafigyeléssel, aprólékos és óvatos munkával lehet elérni a festővásznon.