A napraforgó a természet fontos szereplője ilyenkor nyáron. Bárhova nézünk, előbb-utóbb belebotlik a tekintetünk, majd fejest ugrunk a látványába, hisz annyira csábító a színpompája, formai nemessége, egyszerű tökéletessége... Bármikor megpillantom, azonnal eldöntöm: festek egy újabb napraforgós képet, új átgondolásban. Ez történt velem az elmúlt hétvégén is. Utazás közben belemerültem az elsuhanó tájba, de egyszer csak váratlanul ott termett egy megkésett napraforgóföld, tele üde, bólogató virággal. Nagyon elcsábultam… :)Azonnal előkerestem az elmúlt években készült napraforgós megoldásaimat, s elkezdtem tervezni a 2016-os verziómat. Íme a 2015-ös változat. Az idei más lesz… hisz már én is más vagyok.

    Napraforgók II

    Méret: 80x80cm
    Technika: vászon-akril
    Ár: 185 000 Ft

    Nyárból őszbe fordulunk lassan… azt mondják, idén a mai az utolsó igazi meleg napunk. Talán véletlen egybeesés, de épp mára készült el a napraforgók idei verziója. Egészen más hangulatú, mint a tavalyi napraforgós festményem - ez engem is meglepett picit, amikor összehasonlítottam őket. Bátrabb, merészebb, és a színvilága is egészen más - nyár végét, kora őszt idéző. Érdekes, ilyenkor már nem tudnék élénk zöldeket festeni, amikor a lelkemben őszt érzek és őszt várok. Nagyon szeretem az évnek ezt az időszakát, ami vár ránk – a bágyadt napsütést, a gesztenyéket, az utolsó virágok színpompáját, a levelek hullását... a megnyugvást. Szép kora őszi napokat kívánok mindenkinek!

Napraforgók II…

A napraforgó a természet fontos szereplője ilyenkor nyáron. Bárhova nézünk, előbb-utóbb belebotlik a tekintetünk, majd fejest ugrunk a látványába, hisz annyira csábító a színpompája, formai nemessége, egyszerű tökéletessége...