Általában 3-4-5 hétig festek egy képet, és amíg dolgozom rajta, addig folyamatosan benne élek. A folyamat egy gondolattal kezdődik, egy ötlettel, egy szép látvánnyal. Általában fotózással folytatom a munkát, modelleket keresek a témámhoz a természetben. Majd jönnek a tervek, vázlatok, a színek kiválasztása, az árnyalatok kikeverése. Ezután jön a vászon méretének kiválasztása, majd kezdődhet élesben is a játék…

    Pipacsok

    Méret: 80x60cm
    Technika: vászon-akril
    Ár: 155 000 Ft

    Olyankor is festek, amikor látszólag egészen mást csinálok. Folyamatosan nézegetem, méregetem, tervezem a vonalakat, színeket. Ott lebeg előttem beszélgetés közben, a várost járva... mindig. Időnként összehasonlítom a vásznon alakuló formákat a fotóimmal – ez mindig hasznos útmutatást ad a továbbiakra. Éjszakánként meg összeálmodok mindenfélét... hogy elrontom, ráfolyik a festék, stb. Azután, amikor sok ilyen festős, gondolkodós, tépelődős nap után befejezem a festményt, olyan nehéz elszakadni tőle. A lelkem valahogy benne marad. Még festeném, javítgatnám - viszont azt is pontosan tudom, hogy el kell engedni, útjára kell bocsátani. Ezt érzem ma ezzel a képpel: még benne vagyok.

Pipacsok…

A pipacsnak különös és fontos helye van a szívemben, telis-tele van régi szép emlékekkel. Régóta készültem már erre a képre, egy kicsit tartottam is tőle - de be kell, hogy valljam: hihetetlenül jól esik festeni, öröm a szemnek és öröm a léleknek ez az igazi májusi szín- és érzésvilág.