Ahogy szép lassan, észrevétlenül őszből télbe hajlik az idő, úgy telik meg a szívünk békés, szeretetteli várakozással karácsony közeledtével. A festmény is erről szól. Minden apró bogyó egy szép emlék a múltból, amelyet ünnepi díszbe öltöztetnek az őt körülölelő, védelmező levelek. Így áll össze a bokor… így áll össze az életünk.

    Szilágyi emlék

    Méret: 80x80cm
    Technika: vászon-akril
    Ár: 550 €

    Egyszer régen már megfestettem a szilágyi galagonyákat. Akkor még nem sejtettem, hogy jönnek majd idők, amikor emlékekből kell élni, mert hónapokon át nem lehet majd hazamenni, bonyolult lesz átlépni az országhatárt. Eddig olyan természetes volt a vöröslő galagonyabokrok látványa a szilágyi út mentén ilyenkor ősszel, mint a hazautazás a szülőfalumba. Ott voltam mindig, amikor szerettem volna, amikor kellett, amikor szükség volt rám... vagy amikor csak úgy, soron kívül megkívántam az Otthon melegének éltető támogatását, anyukám kiflijét és baracklekvárját. Halottak napja sem múlt el ezidáig nélkülem, amióta elköltöztem onnan, ez volt az első alkalom. Hát ezért kezdtem el újra galagonyás képet festeni… így próbálom enyhíteni a hiányt.

Szilágyi emlék ...

...Minden apró bogyó egy szép emlék a múltból, amelyet ünnepi díszbe öltöztetnek az őt körülölelő, védelmező levelek. Így áll össze a bokor… így áll össze az életünk.