Elkészült az Élettér-sorozat következő képe. Úgy tervezem, hogy ebben a sorozatban életem fontos helyszíneit, állomásait festem meg - naplementés absztraktba ágyazva. Szülőfalum naplementéje a második kép címe.

    Szülőfalum naplementéje

    Méret: 50x60cm
    Technika: vászon-akril
    Ár: 120 000 Ft

    Sokáig terveztem, egy kicsit féltem is tőle, hogy vissza tudom-e majd adni az érzéseket a vásznon, hisz a szülőföld életünk meghatározó helyszíne: bármerre vezet az utunk, bármilyen messzire sodor bennünket tőle a sorsunk, a szívünkben különös helyet foglal el, amíg csak élünk. Álmodjuk a templomtornyát, gondolatban sétálunk a szeretett utcákon, megpihenünk a templomtéren a hatalmas gesztenyefák alatt, vagy beülünk a régi iskolapadba, sétálunk a szikesen a galagonyabokrok között... s még évtizedekkel később, a nagyváros zajában is hallani véljük azt a jellegzetes hangú, összetéveszthetetlen déli harangszót… és tenyerünkben érezzük a szülői ház kilincsének tapintását.

Szülőfalum naplementéje…

Az Élettér-sorozat eddig elkészült festményeit a nappali falára akasztottam. Azon gondolkodtam, mialatt a képeket illesztgettem, hogy milyen jól megférnek egymás mellett, pedig két teljesen különböző helyszínt ábrázolnak. Az első kép a kedvenc tengerparti városkám a naplementében - adriai szigetekkel, sziklás parttal, világítótoronnyal, a második kép pedig egy vajdasági kis falu a templomával, víztornyával és régi gémeskútjával - a szülőfalum. Az a közös bennük a szín- és formavilágon túl, hogy mindkettő helyszín fontos élettere eddigi életemnek. Négy festményből fog állni a sorozat...

Vásárlás,kapcsolat:

Kővári Tünde

Budapest
Magyarország

+36703378540
tunder.kovari@gmail.com


És közelebbről a két élettér:

1. Naplemente variáció I. - Murter naplementéje (50x60cm, vászon-akril)

2. Naplemente variáció II. - Szülőfalum naplementéje (50x60cm, vászon-akril)

Érdeklődés