Tihanyi naplemente

    Méret: 50x60cm
    Technika: vászon-akril
    Ár: 120.000 Ft

    Új taggal bővült az Élettér-sorozat, melyben életem fontos helyszíneit, állomásait festem meg - naplementés absztraktba ágyazva. A szülőfalum és az adriai Murter után Tihany és a Balaton a következő állomás. A sorozatot a nagyváros naplementéje zárja majd. Hogy miért épp ezek a helyszínek? Aki ismer, az tudja… aki meg még nem, annak meséljenek a képek és a színek.

Tihanyi naplemente...

Ma elkezdtem a sorozat 4.tagját. Nagyvárosi naplemente lesz a címe. A képek mondanivalója, üzenete így együtt jut igazán kifejezésre. A horizont közös, az égbolt pedig hasonló íveket rajzol, a lemenő nap színeiben ragyog. Kis gömbökben festettem meg a helyszíneket – szimbolikusan arra utalva, hogy életünk szeretett helyszíneit a lelkünk burkában őrizzük, vigyázzuk, mindig velünk vannak. A szülőföld kedves emléke a jól ismert templomtoronnyal, víztoronnyal és gémeskúttal, és Murter, a kedvenc gyermekkori nyaralóhely, mely mára életem egyik legjelentősebb helyszínévé nőtte ki magát. A harmadik festményen a tihanyi apátsági templom tornyai magasodnak, s körülötte ott a Balaton… felnőttkorom meghatározó állomása, ahogy Budapest is, az új Otthon. Jó lenne tudni, lesz-e még állomás… tartogat-e meglepetést a horizont.

Vásárlás,kapcsolat:

Kővári Tünde

Budapest
Magyarország

+36703378540
tunder.kovari@gmail.com


Ígéretemhez híven összevágtam az Élettér-sorozat eddig elkészült festményeit. Jól néznek ki együtt a falon is, másfél méternyi vidám absztrakt színkavalkád az eddigi életem...

Érdeklődés