Egy utolsó pillantás a nádasra, tavirózsákra, gyékényre és nyárvégi hangulatra, mielőtt elviszi a festményt az új tulajdonosa…... heteken át benne éltem. Most alig tudom elengedni, olyan melegséget sugároz ez a tóparti fák között átszűrődő, víz tükrén megcsillanó vidám napsugár...

    Tópart

    Méret: 80x60cm
    Technika: vászon-akril
    Magántulajdonban

    Nádas, tavirózsák, víz, part, napfény, csillogás. Többszöri nekifutásra festettem meg ezt a képet. Megrekedtem a tavirózsákkal, majd megrekedtem a vízzel is. Végül félreraktam egy időre a félkész festményt, újragondoltam. Heteken át tanulmányoztam a környék vizeit, tópartjait, nádasait – partról és kajakból egyaránt. Sok fotót készítettem, átéltem a helyek hangulatát. Ez lett a végeredmény. Így utólag ránézve és az alkotás küzdelmes folyamatától eltávolodva most azt mondanám: a hazai nyár melegét festettem meg, a tóparti fák között átszűrődő, víz tükrén megcsillanó vidám júliusi napfényt.

Tópart…

Egy kis ízelítő a készülő képemből: nádas, tavirózsák, víz, part, napfény, csillogás. Mondanom sem kell, kajakozás közben jött az ötlet :) ... s azonnal készítettem pár fotót, a téma könnyebb tanulmányozása céljából. Összevágtam ezeket a fotókat a képem részleteivel.